Tietoa blogista

”Maailma on katsojan silmässä” on muunnelma perinteisestä kauneuden subjektiivisuuteen viittaavasta sanonnasta. Samalla tavalla näemme maailman ja sen tapahtumat aina omasta näkökulmastamme – jokaisen ihmisen kokemusmaailma on ainutlaatuinen.

Tämän blogin punaisena lankana on pohtia sitä, miten oma mieli, kieli, kulttuuritausta ja sitä vasten rakennettu persoona vaikuttavat siihen, miten näkee ja tulkitsee ihmisiä, tapahtumia ja ilmiöitä ulkomailla. Samoin myös vieras kulttuuri muokkaa omia näkemyksiä ja käyttäytymistä ajan myötä. Tästä seuraa se monille ulkomailla asuville tuttu tunne, ettei oikein tiedä enää, kuka on, mitä kieltä puhuu ja missä pitäisi asua. Hämmennyksen keskellä on kuitenkin hyvä muistaa, että näkökulmia ei koskaan voi olla liikaa.

Blogia kirjoittaa kielitieteen tohtori, jonka viimeisestä suomenkielisestä luovasta kirjoituksesta on kulunut aivan liian kauan.

 

Kaikki blogin kuvat ovat kirjoittajan itsensä ottamia, ellei toisin mainita. Jos lainaat jonkin kuvani omaan julkaisuusi, ilmoita sen lähde.

Mainokset